Verwijzing

Vanaf 1 augustus 2011 is logopedie direct toegankelijk. Hoe wij hier mee omgaan kunt u lezen door op deze link te klikken.

In de meeste gevallen hebt u bij ons vooralsnog een verwijzing nodig voor logopedie van uw huisarts of een specialist. U krijgt dan een verwijsbrief mee zodat uw behandeling vergoedt kan worden door uw zorgverzekeraar. Doordat wij met de meeste zorgverzekeraars een overeenkomst hebben afgesloten wordt de logopedische behandeling direct vergoedt door uw zorgverzekeraar.

Wilt u graag logopedie en u heeft geen verwijsbrief, dan komt de logopedie voor uw eigen rekening.

Aanmelding

Om u aan te melden vindt u al onze contactgegevens onder het kopje contact en aanmelden. Wanneer u zichzelf of uw kind aanmeldt, zal gevraagd worden waarom diegene logopedie nodig heeft. Ook worden er een aantal persoonsgegevens gevraagd. Te denken valt dan aan de geboortedatum, adres en telefoonnummer.

Zonder verwijzing naar logopedie

Sinds 1 augustus is logopedie mogelijk zonder verwijzing van de huisarts. Zie voor meer informatie op www.directnaardelogopedist.nl.

Ondanks dat onze praktijk gecertificeerd is om bij mensen de DTL-screening af te nemen, is het bij ons nog niet mogelijk om zonder verwijzing logopedie te krijgen.
De reden hiervoor is o.a. dat de DTL-screening nog niet door alle zorgverzekeraars wordt vergoed.

Wij houden u op de hoogte over wanneer we wel direct toegankelijk worden.